Jollegruppa

Seiling er en aktivitet du kan drive med hele livet og en aktivitet for hele familien. Jolleseilere i Holmestrand Seilforening lærer å bli trygge i båt og blir fortrolig med sjøen som lekeplass. De blir flinke til å konsentrere seg og utvikler selvstendighet som «skipper på egen skute». Vi legger stor vekt på mestring, og å skape en god sosial arena der hele familien skal trives.

Hvem vi er

Jollegruppa i Holmestrand Seilforening er en aktiv gruppe med seilere på alle nivåer, fra nybegynnere til de som satser på konkurranseseiling.

De siste årene har aktiviteter for barn og unge hatt høyeste prioritet i seilforeningen, og det er lite som overgår den gleden vi registrerer blant barn og unge som får «Peiling på seiling»!

Barn får svært god ballast gjennom seilingen – først og fremt er det fokus på individets mestring og personlig sikkerhet på sjøen og i båt. Respekt for sjøen, riktig båthåndtering, teknikk, konkurranse og taktikk inngår også i læringen. Barns seilinteresse kommer imidlertid ikke uten solide innslag av lek og moro.

Seilforeningen leier ut joller for nybegynnere, men ønsker man å fortsette anbefaler vi å kjøpe egen båt, da antallet båter seilforeningen kan låne ut er begrenset. Med egen jolle har interessen en tendens til å intensiveres – og barna får et bedre forhold til vedlikehold og respekt for utstyret. Man får gode bruktbåter for under 10 000 som kan selges videre med begrenset tap.

Hva vi gjør

I jollegruppa seiles det ukentlig trening med seiljolle Optimist og RS Feva. Optimistjolle er verdens største seilbåtklasse med mer enn 200 000 seilere verden rundt. Det er en enkel og svært trygg båt å lære å seile i fra en ung alder. RS Feva er en tomanns seiljolle for barn. RS Feva er en internasjonal jolleklasse, og er valgt ut av Norges Seilforbund til å være ett av satsingsområdene for rekruttering til seilsporten for barn og unge.

Mange mener Optimistjollen er den beste måten å lære seiling på, barna får seile båten på egenhånd (man lærte jo ikke å sykle på tandemsykkel?) og over halvparten av alle OL-deltakerne i jolleklassene var tidligere optimistjolleseilere. Optimisten er mulig å mestre for en 7-åring og teknisk utfordrende for en 15-åring.

«Peiling på seiling» 

«Peiling på seiling» er et opplegg for barnas tre første år som seilere, og har seks nivåer – et for hvert halvår. På hvitt nivå lærer man det helt enkle og grunnleggende; litt sjøvett, å sitte på riktig side av båten, seile rett frem og slå – og å få litt fart på båten. Neste nivå er gult – og slik fortsetter det opp til sort. Når du får «sort belte», er du blitt en seiler – ikke en Optimist-, Feva- eller brettseiler, men en seiler.

Bli med oss!

Vi har opptak for nybegynnere hver vår, og holder ukentlige treninger gjennom sesongen. Send en mail for spørsmål og påmelding.

VÅRE SAMLINGSDAGER

Jollegruppa trener tirsdag og torsdag gjennom sesongen. Vi har også sommerseiling noen uker hver sommer.

 

HVORDAN VI KOMMUNISERER

Vi planlegger aktiviteter og deler inspirasjon hovedsakelig via Facebook.

Infomasjon til seilerne våre om treninger og andre aktiviteter kommuniseres på Spond.

 

VÅRE TRENERE

  • Avril Berger
  • Petter Byermoen Jahre
  • Arve Brun

 

KONTAKT

jolle@holmestrandseil.no

 

FACEBOOK: Holmestrand Seilforening – Jollegruppa