SeilUt

Tur & Hav-gruppa ønsker å skape enda større engasjement og glede i turseilingen. Vi starter for første gang denne sesongen et konsept vi kaller «SeilUt». Samle poeng gjennom å besøke så mange forhåndsdefinerte havner som mulig gjennom en sesong. Den båten som har høyest poengsum ved endt sesong er vinneren.

Vi håper initiativet kan stimulere til at flere kommer seg på seiltur og bidrag til å holde havet rent.

Den økende interessen for båtlivet vil legge et stort press på alle havnene langs kysten – både de regulerte og alle uthavnsperlene som finnes ute i det norske øyriket. Derfor er det viktigere enn noen gang at de besøkende farer varsomt frem og etterlater havnen #likefinsomfør. Gjerne enda bedre – for eksempel ved at man gjør en liten innsats med å plukke søppel og plast på strender og svaberg der man er.

Hold Havet Rent er en kampanje som har til hensikt å samle seilerne langs hele kysten i en evigvarende ryddeaksjon av plast i havet. Det er Norges Seilforbund som organiserer kampanjen, men det er seilerne som tar samfunnsansvar ved å rydde strender, svaberg og øyer langs hele vår lange kyst.

Målsetningen med konseptet er å skape aktivitet og engasjement rundt turseilingen i Holmestrand Seilforening. Vi håper det kan stimulere til at flere kommer seg på seiltur og til motivasjon for aktiviteter som bidrag til #HoldHavetRent.

 

Dette er havnene som er med i SeilUt:

Regler og info

For å være med i konkurransen må du være medlem i Holmestrand Seilforening, det er ellers ingen særskilt deltakeravgift.

For å være med på SeilUt registrerer du deltagende båt her.

Innrapportering av hvert havnebesøk skjer ved at du registrerer besøket under registrering av tur.

SeilUt-sesongen varer fra og med 29. mars til og med 31. oktober 2021. Siste frist for registrering av turer er 10. november 2021.

REGLER FOR KONKURRANSEN

  • Havnene og stedene som gir poeng er merket av på dette kartet.
  • Den båten med flest oppnådde poeng per sesong er vinneren av konkurransen, SeilUt. Det er høyest antall oppnådde poeng pr. båt som gjelder, uavhengig av skipper.
  • For å registrere et havnebesøk kreves det at du har fortøyd båten ved kai (gjestehavn), til fjellet, eller at båten er ankret opp på svai (uthavn/naturhavn).
  • Besøk som varer mer enn ett døgn sammenhengende, registreres som ett besøk og gir 1 poeng. Men besøker du stedet igjen på et annet tidspunkt kan du registere et nytt besøk.
  • Det er ingen krav til dokumentasjon på at du har vært i en SeilUt-havn, men det appelleres til ære og samvittighet(!) og at besøket rapporteres fortløpende, og innen 10 dager etter hvert besøk.
  • Du kan få 1 ekstra poeng pr. besøk for strandrydding utført på turen. Her gjelder som dokumentasjonskrav at et bilde av samlet søppel legges ut på Tur og Hav-gruppa på Facebook. Det er ingen krav til kvantum, men det holder ikke å fylle bukselomma.

Sjekk nåværende resultat her.

Registrer og del!

For å stimulere til aktivitet oppfordrer Tur & Hav deltakere til å legge ut bilder og kommentarer fra sine turer på Facebook-gruppa vår. Det er trivelig å treffe kjente også, så legg gjerne ut et hint i forkant når dere planlegger tur til en av havnene.

Det presiseres at Holmestrand Seilforening ikke har ansvar for at det er nok dybde og plass for seilbåtanløp i havnene eller at forholdene er gode over alt. Det er opp til skipperen og vurdere om aktuell havn er egnet for anløp. Vi har ikke gjort avtaler med noen av havnene og det er forventet at vi oppfører oss som vanlig besøkende, og ikke minst, at vi etterlater havnen #likefinsomfør =)