SeilUt

Tur & Hav-gruppa ønsker å skape enda større engasjement og glede i turseilingen. Konseptet vi kaller «SeilUt» går ut på å samle poeng gjennom å besøke så mange forhåndsdefinerte havner som mulig gjennom en sesong. Den båten som har høyest poengsum ved endt sesong er vinneren.

 Målsetningen med tiltaket er:

– Å gi inspirasjon til folk til å dra på tur med båtene sine
– Å bidra til felleskap i foreningen
– Å gi veiledning om fine steder å seile/turmål til innen de farvann som ligger innen rimelig avstand fra Holmestrand.

Vi håper initiativet kan stimulere til at flere kommer seg på seiltur og bidrag til å holde havet rent. Les mer om regler for SeilUt lengre ned.

Den økende interessen for båtlivet vil legge et stort press på alle havnene langs kysten – både de regulerte og alle uthavnsperlene som finnes ute i det norske øyriket. Derfor er det viktigere enn noen gang at de besøkende farer varsomt frem og etterlater havnen #likefinsomfør. Gjerne enda bedre – for eksempel ved at man gjør en liten innsats med å plukke søppel og plast på strender og svaberg der man er.

Hold Havet Rent er en kampanje som har til hensikt å samle seilerne langs hele kysten i en evigvarende ryddeaksjon av plast i havet. Det er Norges Seilforbund som organiserer kampanjen, men det er seilerne som tar samfunnsansvar ved å rydde strender, svaberg og øyer langs hele vår lange kyst.

Målsetningen med konseptet er å skape aktivitet og engasjement rundt turseilingen i Holmestrand Seilforening. Vi håper det kan stimulere til at flere kommer seg på seiltur og til motivasjon for aktiviteter som bidrag til #HoldHavetRent.

Regler og info

For å være med i konkurransen må du være medlem i Holmestrand Seilforening, og registrere seg i appen Trimpoeng gratis.

Sesongen varer fra 1. april til og med 31. oktober 2023. 

Det er ingen påmeldingsavgift.

Oversiktskart og liste over hvilke havner/ankringssteder som gjelder for SeilUt 2023 finner du i Trimpoeng-appen. Nye havner kan bli lagt til gjennom hele sesongen. Poengene som er oppgitt for et sted kan bli endret (tilbakevirkende) etter hvert som vi får erfaring med systemet og bruk av appen.

På en egen tilhørende webside vil man kunne følge resultatene i konkurransen for alle deltakere, beregnet etter poengbeholdning.

REGLER FOR KONKURRANSEN

Ved registrering ønsker vi gjerne at man legger inn et bilde av båten eller deg selv som profilbilde.

Besøk registreres i appen Trimpoeng, og må skje når man er innenfor den angitte radien for havnen. Man kan registrere nytt besøk på samme sted etter 8 timer. Det vil si at man ved overnatting kan oppnå dobbel poengsum.

Det er høyest antall oppnådde poeng pr. båt som gjelder.

 For å registrere et havnebesøk kreves bare at man har seilt gjennom turmålet slik at registrering i appen kan foretas.

Du kan også få 3 ekstra poeng pr. besøk for strandrydding utført på turen, her gjelder som dokumentasjonskrav at et bilde av samlet søppel legges ut på Tur og Hav sin Facebook gruppe (ingen krav til kvantum, men det holder ikke å fylle bukselomma)

For deltakelse på våre fellesturer som går til et turmål tildeles 3 ekstra poeng for deltakelse.

Førstepremie tildeles den deltaker som har samlet flest poeng i løpet av sesongen. I tillegg trekkes ut en vinner av tilsvarende premie blandt de øvrige 5 deltakere med flest poeng.

Registrer og del!

For å stimulere til aktivitet oppfordrer Tur & Hav deltakere til å legge ut bilder og kommentarer fra sine turer på Facebook-gruppa vår. Det er trivelig å treffe kjente også, så legg gjerne ut et hint i forkant når dere planlegger tur til en av havnene.

Det presiseres at Holmestrand Seilforening ikke har ansvar for at det er nok dybde og plass for seilbåtanløp i havnene eller at forholdene er gode over alt. Det er opp til skipperen og vurdere om aktuell havn er egnet for anløp. Vi har ikke gjort avtaler med noen av havnene og det er forventet at vi oppfører oss som vanlig besøkende, og ikke minst, at vi etterlater havnen #likefinsomfør =)