Om HSF

Ingen andre steder er Oslofjorden bredere enn nettopp mellom Holmestrand i vest og Son i øst, og «bassenget» byr med det på varierte utfartsmuligheter som passer de fleste vær- og vindforhold. Holmestrand Seilforeningen holder til ytterst på Hakan, så langt ut i havna du kommer i Holmestrand, som med sin beliggenhet har et unikt utgangspunkt for vannrelaterte aktiviteter.

Om Holmestrand Seilforening

Holmestrand Seilforening ble stiftet i 1974. I dag har foreningen over 200 medlemmer og båtflåten spenner fra optimistjoller til havseilere på opp mot 80 fot. Bredden blant foreningens medlemmer kan kalles like stor; her er medlemmer som har seilt jorda rundt eller vært på andre omfattende oversjøiske seilaser, og helt ferske seilere både med og uten egen båt.

Seilforeningen har et aktivt miljø rundt både jolle-, regatta- og turseiling, og har nylig også dratt igang et eget initiativ for kvinneseiling.

Mer om du ulike gruppene:

Holmestrand Seilforening er medlem av Norges Idrettsforbund og følger NIFs lover og retningslinjer. Foreningen er representert i det lokale idrettsrådet i Holmestrand.

Beliggenhet og historie

Selv om nabobyene i Vestfold var tidligere ute med etablering av seilforeninger, har Holmestrand solide røtter tilbake i seilbåthistorien. Fra tidligere tider hadde byen flere rederier med en solid seilbåtflåte. Fra utlandet kom handelsskip under seil hit til Holmestrand for å hente bl.a. tømmer.

På 70-tallet steg seilinteressen blant byens beboere sterkt, og i 1974 ble Holmestrand Seilforening stiftet etter at antall seilbåter i byen begynte å øke. Den raskt økende seilinteressen i byen fra 70-80-tallet førte etter hvert til at seilere fra Holmestrand markerte seg sterkt på nasjonalt toppnivå i kjølbåtseiling.

I dag er havna i Holmestrand et naturlig samlingssted både for de lokale, båteiere og båtgjester fra fjern og nær. 

Seilhuset

Foreningens samlingssted er Seilhuset ytterst på Hakan. Huset er betydelig oppgradert i løpet av de siste årene og inkluderer nå toalett, garderobe, kjøkken og hovedrom som benyttes til undervisning og til foreningens tilstelninger.

Foreningen har planer om å videreutvikle seilhuset og området rundt til et attraktivt seilsenter.

VEDTEKTER

Våre vedtelter finner du her: Vedtekter HSF 2022

STYRET 2023

Leder: Randi Kaldestad Henriksen
Nestleder: Tobias Brodtkorb
Styremedlem: Thor Birger Leergaard
Styremedlem: Maren Andrea Dahl
Styremedlem: Petter Byermoen Jahre
Styremedlem: Haakon Marius Vatten Rui
Styremedlem: Gard Lier

 

MEDLEMSSKAP

Les mer om medlemsskap hos HSF her.

POSTADRESSE

Holmestrand Seilforening
Postboks 3083
3088 HOLMESTRAND

BETALINGSINFO

Kontonr: 0532 54 48956
Vipps: #18917

KONTAKT

For spørsmål, kontakt oss på

kasserer@holmestrandseil.no